zondag 13 april 2014

Een tuin in wording

Elke drie maanden een verhaaltje.. niet slecht. :)

Nu ben ik druk in mijn tuintje. Na vorig jaar voorzichtig wat geëxperimenteerd te hebben, besloot ik dat dit jaar een cursus "natuurlijk  moestuinieren"  een mooie start voor me zou zijn. En dat is het. Ik leer over permacultuur, over gildes en drie gezusters. En elke vrijdagavond ga ik naar bed met de gedachte dat ik de dag na de nacht weer lekker uren in mijn tuin kan rommelen.

In maart was ik jarig. " Wat wil je voor je verjaardag hebben?" vroeg mijn zus. Ik vroeg van ieder een uur werken in mijn tuin. Op een zeer mooie zondag in maart hielpen mijn zussen, zwagers, neefje, nichtjes, vriend en vriendin mee om mijn tuin te ruimen. Snoeien, rooien, zagen, schoffelen.. wat een feest! Met afsluitend een barbecue voor allen heb ik nog nooit zo'n mooie verjaardag gehad. Het mooiste kado wat ze me konden geven! Want nu was de tuin klaar voor verdere ontwikkeling. Elke ochtend als ik wakker wordt loopt ik de tuin in, kijken hoe het er bij staat. Elke avond, wanneer ik van mijn werk kom, hetzelfde ritueel.

Ik vind het nog lastig om te plannen, wat bij wat, wat en wanneer en waneer moet ik wat verpoten, verspenen, wegdoen. Maar geeft niet, alles is een les. Jaar na jaar zal het beter gaan en misschien heb ik over een paar jaar wel een volledig natuurlijke moestuin. Want het moet natuurlijk wel makkelijk blijven. :)

Gisteren de regenton geïnstalleerd! Nu nog wachten op de regen. Niet te veel natuurlijk. :).